Ce poti face la Cluj-Napoca

Nu conteaza perioada in care vizitezi Cluj-Napoca, intodeauna exista ceva special in meniu pentru tine: festivale, concerte, expozitii, monumente, muzee, istorie, arhitectura noua si veche, viata de noapte, viata de student…atunci cand decizi sa faci turul orasului ai o multime de locuri de vizitat si de admirat.

Cu una din cele mai dinamice economii din tara si o populatie de aproximativ 330 00 de locuitori, Cluj este in ziua de azi un oras cultural dinamic din Romania. Cele sase universitati publice si cinci private situate aici fac din Cluj unul din cele mai atractive orase pentru studenti.

Petrece-ti dupa-amiaza in Piata Unirii. Piata Unirii este principala piata din Cluj. Este locul in care se petrec cele mai importante lucruri din oras. De altfel, face parte din tururile ghidate ale orasului, tur care iti va permite sa descoperi istoria orasului Cluj. Cu edificiile sale baroce si gotice, din perioada Renasterii si neoclasiscimsnului, piata permite un acces direct la Biserica Sf. Mihai si Palatul Banfy. In coltul de sud-vest al pietei este situat Hotelul Continental, construit in anul 1895 intr-un stil eclectic care aliaza Renasterea, clasicul si barocul.

Exploreaza la intamplare stradutele orasului Cluj. Din Piata Unirii si peste tot in centrul orasului vei gasi fragmente ale unor ruine medievale, turnuri si ruine romane. Daca ai timp sa faci o plimbare mai lunga de-a lungul istoriei, poti pleca in cautarea acestor vestigii.

Fa o calatorie in timp in Parcul National Etnografic. Situat in inima Clujului, in nordul orasului, Parcul National Etnografic Romulus Vuia se intinde pe o suprafata de 75 de hectare si adaposteste in egala masura primul muzeu in aer liber din Romania infiintat in anul 1929 sub denumirea de Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Admira Gradina Botanica. Este unul din locurile din Cluj pe care nu trebuie sa le ratezi sub nicio forma. Gradina Botanica Alexandru Borza, situat la marginea Orasului Vechi, te ajuta sa descoperi flora din intreaga lume. Construit in anul 1872, adaposteste azi numai putin de 11 000 de varietati de plante pe 14 hectare.

Descopera specialitatile locale. Cluj Napoca inseamna si o veritabila cultura culinara. Influentata de catre diferitele popoare maghaire, armene, saxone, gastronomia din partea de sud a Transilvaniei beneficiaza de origini cosmopolite. De la branza la carne, varietati de varza, dulciuri si bineinteles vinul, ar fi pacat sa nu profiti.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *