Biografia lui Steve Jobs in Romania?! DAAAA

Biografia lui Steve Jobs in Romania?! DAAAA

Nu sunt un MACtard si nici un fan al produselor Apple. Mi se par scumpe, cu mult peste posibilitatile si nevoile mele si marturisesc ca mi-ar fi greu sa incep sa lucrez cu ele. Sau cel putin, nu mi-ar fi comod.
Cred in schimb ca Steve Jobs, asa cum a fost el, a fost de departe exemplul liderului perfect, sau mai bine zis, exemplul ca American Dream nu e doar un mit, ci e si o posibilitate in masura in care acest lucru se doreste cu adevarat.
Spun asta pentru ca, daca va amintiti bine, Apple a pornit intr-un garaj. Iar Jobs? Ei bine, Jobs a fost departe de a fi un om perfect. Dupa cum probabil ati auzit, a abandonat scoala timp de multi ani preferand in schimb sa frecventeze cursuri de caligrafie si nu pe cele normale ale universitatii Stanford, ba chiar multi dintre cei care au lucrat cu el, s-au plans timp de luni de zile de igiena precara pe care acesta o avea. In fine, nu asta vreau sa subliniez.

Vreau doar sa spun ca Jobs, Steve Jobs, cu bune si cu rele, cu modul lui tiranic-perfectionist de a fi, a facut din Apple ceea ce putini ar fi reusit. Circula pe forumuri atatea povesti cu el si atatea zvonuri, incat cu siguranta o(singura) biografie nu ar putea fi de ajuns. Si nici 2 si nici 3, la fel cum toata munca lui nu ar putea fi teoretizata intr-un manual de leadership.

De ce? Pentru ca Jobs a fost pe rand:

  • tiran;
  • geniu;
  • nespalat;
  • budist;
  • vizionar;
  • un quitter;
  • un leader excelent;
Vezi si:  Despre exigențele traducerii sau despre cum alegem cei mai potriviți termeni într-un context dat

Si mai mult decat atat, a fost un om care a dus perfectionismul la rang de arta.

PS: biografia oficiala a lui Steve Jobs(cea scrisa de Walter Isaacson, tradusa in limba Romana) poate fi cumparata acum de la eMag. Mai mult, special pentru clientii eMag, la fiecare comanda mai mare de 1500 de lei, se adauga 100% gratuit biografia lui JOBS, ca un mic bonus pentru toti clientii eMag.

PS: mai jos aveti unul dintre clipurile in care liderul Apple a fost literalmente legendar: clipul de la absolvirea cursurilor de la Stanford, in care Steve a indemnat pe toata lumea sa ramana concentrati pe visele si idealurile lor prin cateva cuvinte: “Stay Hungry, Stay Foolish“( sintagma care l-a caracterizat in de-alungul intregii sale cariere). Fara ea, cu siguranta Jobs ar fi fost rapus mai demult de cancerul pancreatic, care intr-un final, i-a fost si fata.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *