Baletul, o poveste lunga, fara final

In momentul in care vorbim despre balet, ne gandim la ceva grandios, gratios, mai exact o poveste, o relatare spusa si simtita altfel. Aceasta forma de dans exprima atat de multe, contopeste miscari, stari si ganduri. Inca din cele mai vechi timpuri aceasta forma de dans a fost considerata una speciala, ba chiar nobila, datorita miscarilor simple dar totusi complicate si vaste, aflate parca in contrast cu gravitatia. Pentru unele persoane este destul de dificil sa urmareasca acest spectacol tocmai din cauza complexitatii, sunt impletite miscari gratioase ale fetelor si baietilor, care iti dau uneori impresia ca nu ar fi din aceasta lume, corpurile lor parca ar pluti si ar reveni inapoi pe pamant intr-un timp foarte scurt.

Pe langa faptul ca baletul este arta pura, este o calauza simpla si sigura catre deschiderea sufletului. In momentul in care pasesti la o casa de balet in sala imensa, din surdina incepe sa se auda acea muzica. Apoi apar pe scena acele corpuri care par a fi ireale prin simplul fapt ca imbina flexibilitatea, rafinamentul, controlul si eleganta. Astfel pasesti intr-o alta lume, o lume in care imaginatia nu mai are limite. Scoala de balet este o lume in care incepi sa te simti usor si relaxat, ca un fulg de nea si in care incantarea si frumusetea spectacolului te tin prezent in sala.

Desi baletul, dupa cum spuneam este unul care dateaza din vremurile indepartate, nu pare sa fie promovat in sistemul educational prin cursuri de balet dedicate asa cum se cuvine in unele tari. Multi indivizi nu inteleg aceasta grandioasa manifestare artistica, nici macar nu incearca acest lucru din cauza incarcaturii emotionale cu care ea vine spre noi.

Asta nu inseamna ca nu exista in fiecare colt al lumii oameni care incearca in fiecare moment sa aduca in prim plan aceasta manifestare. Nu ne ramane de facut altceva decat sa speram ca in urmatorii ani se vor deschide cat mai multe scoli de balet si se va pune mai mult pret pe aceste acte artistice care trezesc emotii si care au capacitatea de a ne face mai creativi si de a ne mari perceptia asupra tot ceea ce ne inconjoara si asupra noastra.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *