Alergiile organismului nostru!

Alergiile organismului nostru!

 

Daca aveti o alergie organismul dumneavoastra este sensibil la una sau mai multe substante la care sunteti expus in viata de zi cu zi. Substantele care produc reactii ale organismului, adica la care sunteti alergici, se numesc alergeni (par de animale, poleni, praf, dar si alimentele precum ouale sau crustaceele), iar acestia pot fi mancati, inhalati, atinsi sau in cazul unei intepaturi de insecta, injectati sub piele. In cele mai multe cazuri reactia alergica se produce rapid. Exista afectiuni care aparent nu au nicio legatura, cum ar fi astmul, febra fanului, eczemele, dermatita de contact, urticaria, dar care sunt cauzate de alergii.

Cand este invadat de alergeni, organismul persoanei alergice se apara prin producerea de anticorpi – proteine menite a neutraliza alergenii. Unele persoane sunt alergice la nichel si sufera de eruptii cand intra in contact cu acest metal care este folosit in unele bijuterii si monede.

Persoanele predispuse la alergii produc cantitati mai mari dintr-un anumit tip de imunoglobulina , numita IgE care se formeaza dupa contactul initial cu un alergen si se ataseaza de celulele din tesuturi numite mastocite. Cand corpul intalneste din nou acelasi alergen poate reactiona cu IgE, determinand astfel mastocitele sa elibereze o serie de substante, printre care si histamina, care provoaca inflamatia tesuturilor din jur si cauzeaza diverse simptome alergice in functie de partea afectata.

Unele reactii pot fi chiar fatale, de aceea persoana alergica trebuie sa invete sa identifice si sa evite factorii care declanseaza aceste alergii.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *