Natura, autenticitate, istorie… Scotia cu peisajele sale solitare este o destinatie turistica minunata, care va fi cu siguranta pe placul tuturor care aleg sa o viziteze. Ofera relaxare totala, escapade unice si surprinzatoare, dar si o ambianta care te va face sa te simti in capatul lumii.
John O’Groats. Acest satuc din partea de Nord a Scotiei se afla literalmente la capat de drum. Se afla in extremitatea Marii Britanii Continentale. Se vine aici pentru a se admira faimosul panou care indica distantele pentru Edinbourough, Shetland sau multe altele… chiar si New York. Un mic port adorabil unde iti vei mai dori sa ramai departe de tot si de toate.
Insula Sfanta Kilda. Una din cele mai izolate insule, dar si cele mai putin cunoscute de aici. Se afla la peste 160 de km fata de coaste si sa ajungi aici este destul de dfiicil- trebuie sa ajungi aici la bordul unui vapor mic, care, cel mai adesea nu poate acosta. Insula a fost locuita timp de 2 milenii, pana in anul 1930 deoarece ocupantii sai au parasit-o, conditiile devenind prea critice. In zilele noastre, se pot vizita vestigiile sale si se poate face un tur al acestei insule blocate in trecut.
Arhipelagul Oarkney. Un loc care va fi cu siguranta pe placul celor pasionati de arheologie. Unele vestigii, potejate zi, sunt mai vechi de 5000 de ani. Iar atunci cand vizitezi acest loc, ai cu adevrat impresia ca te reintorci in trecut.
Eagle Brae. Un loc unic, niste cabane cochete din lemn, unde de poti rupe total de lume, profitand din plin de natura scotiana din jur. Fiecare mic detaliu al acestor cabanute a fost gandit cu multa iubire, incepand cu decorul, foarte calduros si autentic. O baza perfecta pentru un sejur departe de tot si de toate.
Peninsula Sfantul Ninian. Aflata in arhipelagul Shetland, in partea de nord a Scotiei, aceasta peninsula este foarte misterioasa si chiar iti da strania impresia ca te afli la capatul lumii. Poti ajunge aici prin intermediul unei plaje de nisip cu valuri pe o pate si pe alta. Aici inca se mai pot admira ruinele Capelei Sfantului Ninia, construita in onoarea Sfantului Scotian, care a contribuit la dezvoltarea catolicismului in tara. Iar in anul 1958, un copil a descoperit aici o comoara veche de 3000 de ani deci fii cu ochii in patru.