Cand este ignatul in 2018?

Cand este ignatul in 2018?

Ziua de Ignat este sarbatorita pe 20 septembrie 2018, ca in fiecare an. Este ziua in care se taie porcii si in care, zice-se, porcii viseaza ca vor fi sacrificati pentru carne si in care, conform traditiile, toate femeile gravide care vor lucra altceva decat la taiatul porcului vor naste copii diformi.

Denumirea de Ignat provide de la Ignat al Antiohiei, un sfant pe care Biserica Ortodoxa il sarbatoreste in fiecare an pe 20 decembrie, cu 5 zile inainte de Craciun.

Ce trebuie inteles e faptul ca ziua de Ignat nu coincide cu sfarsitul postului Craciunului. Biserica le recomanda tuturor celor care au tinut tot postul sa mai rabde inca putin, chiar daca bucatele din carne sunt peste masura de imbietoare.

Sfaturi

Daca ati tinut post, sfatul nostru este sa nu consumati foarte multa carne dintr-o data, intrucat exista riscul de aparitie al unor probleme grave de digestie, ca urmare a obisnuintei corpului cu un anume tip de alimente. Mancati frecvent dar putin, astfel incat sa dati ocazia corpului sa secrete acizii de care are nevoie pentru a digera mancarea.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *