2 tipuri de bucatarii si modul lor de decorare

Bucataria este o camera de nelipsit din orice casa. Fiecare casa trebuie sa aiba o bucatarie, nu? Adica ce ne-am face noi fara bucatarie, fara toate lucrurile din bucatarie ? Ei bine, sunt destule case fara o bucatarie in sensul traditional al cuvantului, de fapt exista 2 tipuri de bucatarii, si acestea sunt bucatarii full service, adica bucatarii care se folosesc ca bucatarii in adevaratul sens al cuvantului, bucatarii active si bucatarii pasive, unde nu se gateste, nici nu se serveste. Fiecare tip se decoreaza si se mobileaza in functie de scopul si rostul pe care il are. Mobila pentru ambele tipuri de bucatarii gasesti la Tamos, poti sa alegi atat mobila propriu zisa, standard sau modulara cat si electrocasnicele de care ai nevoie.

Bucatariile active, adica acelea care sunt folosite in toate privintele, unde se gateste, se prepara si se mananca vor avea nevoie evident de mai multe tipuri de mobila si mai multe electrocasnice. In functie de marime se pot face mai multe aranjamente de mobilare. In principiu este nevoie de un corp central mare sau mai multe mici pentru a putea stoca toate lucrurile necesare unei bucatarii precum si electrocasnice mari precum frigider, aragaz, cuptor etc. Desigur, daca se serveste si masa aici, atunci va fi nevoie si de o masa cu scaune sau de un coltar, marimile depind de dimensiunea bucatariei si cate persoane trebuie sa acomodeze aceasta.

Bucatariile pasive, sunt camere unde exista mobila de bucatarie, lucruri necesare pentru a lua masa, un frigider incapator, dar unde aragazul sau cuptorul nu sunt absolut necesare. Aici nu se gateste, aici se incalzeste, asadar un cuptor de microunde de regula este destul, dar si cuptorul si aragazul se pot folosi, ocazional. De regula daca nici nu se gateste in bucatarie, nici nu se ia masa aici, pentru acest lucru se foloseste living-ul, astfel acest tip de bucatarie poate avea dimensiuni destul de reduse.

Aceste tipuri de bucatarii mentionate sunt oarecum cele doua extreme, insa intre ele sunt desigur si bucatarii care iau un pic din ambele extreme, se mai gateste, se mai incalzeste, mai sporadic sau mai des. In orice caz, in functie de modul in care este folosita o bucatarie, se aleg obiectele de mobilier necesare,

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *